• Mijn Vriend

    19 december 2010

    Je spoorde me aan om huis en haard te verlaten

    op zoek naar lang verloren en vergeten vrijheid

    de donkere nacht in zonder kompas en lantaarn

    maar mijn vriend waar was jij toen wraakzuchtige demonen

    mijn nachten teisterden,  mijn kussen doordrenkt was van tranen

    Lees meer >> | 1779 keer bekeken

  • Jordanie

    11 november 2010

    Onlangs maakte ik een reis door Jordanie. Een prachtige land met schitterende  natuurschatten en een bijzonder  vredelievende bevolking. Het was een reis van uitersten. Fysiek zwaar door de tochten in de woestijn en het gebrek aan voorzieningen. Met name het tekort aan water drukt een grote stempel op de levenskwaliteit.

    Lees meer >> | 1900 keer bekeken

  • Liefde

    23 augustus 2010

    Wat is er toch veel dat voor liefde doorgaat. Hoe vaak maken wij onszelf wijs dat wij liefhebbende mensen zijn maar in feite zijn wij vaak uit  op rendement. Bewust of onbewust koesteren we hoge verwachtingen omtrent de liefde. Wij eisen haar op vanwege onze eigen investeringen. Boekhouders geworden in de liefde die moet komen vanuit een bron die niet van onzelf is. Wij zoeken haar buiten ons om in anderen want onze behoeftes naar liefde zijn enorm groot maar de liefde die wij zelf geven is zelden onvoorwaardelijk.

    Lees meer >> | 1691 keer bekeken

  • IJskoningin

    28 juli 2010

    Een ijskoningin  is gesmolten

    de verzengende hitte van het vuur

    brandde een groot gat in haar hart

    recht in  het midden tot aan haar ziel

    Precies op haar  meest  kwetsbare plek.

    Heel lang hield zij zich nog wankelend staande

    Lees meer >> | 1716 keer bekeken

  • Het Zelf

    7 juli 2010

    Er is veel dat een mens kan verliezen in zijn leven. Familieleden, vrienden, vrienschappen, banen, geld etc.. Verliezen die hard aan kunnen komen en ons op onze grondvesten doen schudden maar vaak heelt de tijd de wonden en herstellen wij ons hier weer van.

    Er is een ding dat veel van ons al heel jong verliezen en dat is onszelf. Diegene die wij werkelijk zijn. Wij raken onszelf kwijt in de strijd om te overleven. Trekken onze harnassen aan. Sluiten onze kwetsbare harten grotendeels en vertrouwen op ons gezonde verstand .Zo gaan wij verder het leven in. Goede bewapend en schijnbaar onkwetsbaar maar eigenlijk diep van binnen weten we wel beter. Er iets dat wij zijn vergeten in onze strijd om te overleven:

    Lees meer >> | 1594 keer bekeken

  • Dankbaarheid

    8 februari 2010

    Dankbaarheid is een bijzondere gemoedtoestand.

    Een oude wijze vriendin zei vroeger altijd tegen me als ik vond dat het leven niet zo makkelijk was." Count your blessings". Ze had daar erg gelijk in want zodra je dat gaat doen kom je tot de conclusie dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn. Ik bedoel dat niet zo zeer de materiele zaken maar meer de dingen waar we zo maar vanuit gaan, die we zo vanzelfsprekend vinden.

    Lees meer >> | 1688 keer bekeken

  • Helpen

    7 februari 2010

    Helpen is nog niet zo simpel als het lijkt. Vroeger vond ik het een stuk makkelijker. Er was ergens nood , een persoon of dier verkeerde in moeilijke omstandigheden en dan gingen bij mij meteen de hulpknoppen en bronnen aan. Tegenwoordig denk ik daar toch anders over en verkeer ik regelmatig in grote twijfel.

    Lees meer >> | 1609 keer bekeken

  • Kroonjaar

    4 januari 2010

    Vandaag 4 januari vier ik een kroonjaar.

    Wat klinkt dat toch mooi en veelbelovend een jaar waarbij je een kroon mag dragen!

    Ik zal dat zeker doen want ik ben van plan er een mooi jaar van te maken. Nu ik op een leeftijd bengekomen dat ik de jaren van onderscheids toch wel heb bereikt geeft dat een zekere rust.

    Lees meer >> | 2361 keer bekeken

  • Rudolf

    18 december 2009

    Sinds vorig jaar woont er een edelhert met twee vrouwtjes in ons bos. Het is een enorm dier met een reusachtig gewei. Af en toe maakt ie een zwaar geluid om zijn aanwezigheid kenbaar te maken en dat schrikt meteen eventuele kapers van zijn harem af.

    Twee maanden gelden zagen we tot onze schrik dat het edelhert sterk vermagert was maar nog erger nauwlijks kon lopen en met een poot over de grond sleepte. Het was een vreselijk om de koning van ons bos in deze staat te zien. Tot overmaat van ramp ging hij vlakbij ons huis liggen onder een grote boom en het zag er naar uit dat ie aan het einde van zijn dagen was. Zelf kon hij ook niet meer aan voedsel komen.Wat nu  te doen? Normaliter wordt zo,n dier afgeschoten maar dat vonden we nog geen optie.  Zo we besloten hem te gaan voeren. Er werd een stellage gemaakt van een oude projectortafel  en elke dag kreeg ie paardenbrokken en groenteresten. Rudolf want zo noemen we hem inmiddels maakt dankbaar gebruik van onze giften en heel langzaam zien we hem opknappen. Elke dag een beetje beter, De poot is  aardig herstelt alhoewel het waarschijnlijk nooit meer helemaal zal genezen.

    Lees meer >> | 1631 keer bekeken

  • Rollenspel

    14 december 2009

    In het leven spelen wij allemaal van tijd tot tijd een rol. Onze persoonlijkheid kiest die rollen uit. Het zijn rollen die wij aanpassen aan de omstandigheden. Het valt dan ook niet mee om jezelf of een ander onder een noemer te betitelen want soms gedraag je je als het kind van dan weer als de ouder van of man of vrouw van of de werknemer of baas van etc. etc .In andere omstandigheden of soms zelfs  tegelijkertijd weer als de stijdlustige, de sterke of juist de zwakke of kwetsbare. Dit zijn nog maar enkele mogelijkheden.  Er zijn veel rollen te spelen in dit leven. Een dwingend ego kun je hierbij  niet onderschatten want die heeft ook nogal wat wensen wat betreft het profileren. Ook heb je ook nog te maken met de verwachtingen van anderen. Zij willen ook graag dat je je houdt aan de regels die bij je aangenomen rol passen en je wilt ze die vastigheid ook niet ontnemen. Zo je het al zou durven.

    Lees meer >> | 1920 keer bekeken

  • Meer blogs >>