• Levensgenieters

    10 december 2009

    Ik hou van flamboyante mensen. Mensen die in staat zijn om van het leven een feestje te maken. Mensen wiens charisma je hart verwarmt. Je herkent ze vaak direct door hun geestelijke kamervullenden aanwezigheid, hun klaterende  open lach en creatieve geest.  Nu bedoel ik hiermee niet de desperaat aandachtvragende medemens maar de echte levensgenieter die zich niet stoort aan kritische blikken maar gewoon zijn eigen weg volgt  met steeds nieuwe invalshoeken waarbij vanzelfsprekend regelmatig tegen obstakels wordt aangelopen en grenzen worden uitgetest. Dit deert de echte levensgenieter echter  helemaal niet. Hij haalt zijn schouders op en lacht erom.  

    Lees meer >> | 6071 keer bekeken

  • Schenken of delen

    7 december 2009

    Schenken heb ik altijd een vreem begrip gevonden. Je hebt iets en dat geef je aan iemand anders. Die ander ontvangt het dan van jou en dat is ook weer een geschenk dus ontvang je zelf weer. Nu is natuurlijk de vraag maar van waaruit schenk je dan?

    Bij materiele bezittingen is het wel tamelijk duidelijk alhoewel je je weer kunt afvragen waarom jij wel de mogelijkheid had om het te bezitten en een ander niet .Waar komt de behoeft  om te geven vandaan? Heb je die kwaliteit zelf verworven of had je het gewoon al meegekregen als een onderdeel van je karakter of aard. Iets wat je erbij hebt ontvangen.

    Lees meer >> | 1564 keer bekeken

  • Geloven in sprookjes en wonderen

    1 december 2009

    Een van de allerleukste dingen voor een kind is het geloven in een toverwereld. Een werel waarin sinterklaas, kerstman, paashaas maar ook kabouters, elven, vliegende paarden en zingende zeemeerminnen een deel van uitmaken. Zelf heb Ik heb  lang in wonderlijke wezens geloofd en mijn kinderhart was diep verdrietig toen men mij vertelde dat het allemaal was verzonnen.

    Lees meer >> | 1629 keer bekeken

  • Uitvinders en tovenaars.

    27 november 2009

    Als kind wilde ik uitvinder worden Het idee iets te bedenken wat verder nog niemand daarvoor had bedacht was ronduit fascinerend en ook heel stimulerend voor de creativiteit.

    Een keer had ik iets briljants uitgevonden  waar ik schatrijk mee had kunnen worden als het tijdig was gedeponeerd. Ik had namelijk bedacht dat als je aan beide zijden van een maanverband dubbbelzijdig tape plakte dat het verbandje dan keurig bleef zitten. Geen schaamterood of  vreemde capriolen  meer op die speciale dagen. Een uitkomst voor drukke jonge meisjes. 14 jaar was ik toen en had geen idee waar ik met mijn uitvinding naar toe moest. Zo ik het al had gedurfd mijn uitvinding openbaar te maken. Niet lang daarna kwamen de professionele vleugels op de markt. Ze vonden grote aftrek...  

    Lees meer >> | 1487 keer bekeken

  • Recepten en gebruiksaanwijzingen

    24 november 2009

    Recepten en gebruiksaanwijzigen zijn niet aan mij besteed .Eerlijk gezegd heb ik er zelfs ronduit een hekel aan. In vaak onbegrijpelijke taal gedrukt in miniscuul lettertype wordt je geacht een aantal handelingen te volgen. Te beginnen met hoe de verpakking open moet. Zoek de opening ,het lipje, onzichtbaar clipje. Naarstig  zoekend naar een onvindbare opening ben ik al snel in het stadium: Gewoon open rukken of met de tanden..Daarna moeten worden alle fases doorgenomen met bijgeleverde tekeningen die meestal zo abstract zijn dat ik me  begin af te vragen of het soms een ander voorwerp betreft. Open 1 en 2 samen met  nummer 3 en klik dit vast aan nummer 5 waardoor 6 en 7 in elkaar vallen en 8 kan worden aangezet. Druk dan 5 seconden piefje 9 in en draai daaarna 10 open. Zelden lukt me dat allemaal. Eigenlijk heb ik het ook liefst apparaten met gewoon een aan en een uit knop. Lekker simpel zolang ze het maar gewoon doen.

    Lees meer >> | 1464 keer bekeken

  • Wonen in een bos

    22 november 2009

    Sins een jaar of 20 wonen wij in een bos. De jaren daarvoor waren al onze woonstekken in zoals ze dat hier opde Veluwe noemen het Wilde Westen . Het was dus  best wennen in de begin jaren want het natuurgebeuren heeft hier veel meer impact. Bij een stevig onweer zwiepen de takken van bomen vervaarlijk en krakend langs de ramen en met sneeuw zit je meteen goed vast. Dan moet je je eerst uitgraven. Alle getijden beleven wij hier veel intenser.

    Lees meer >> | 1624 keer bekeken

  • Zwaartekracht

    21 november 2009

    Het heeft lang geduurd voor ik in de gaten had waar ik in mijn bestaan soms behoorlijk  last van heb maar sinds kort ben ik erachter:    Het is de zwaartekracht!

    Die logge,langzame kracht die mij aan de grond genageld houdt. Regelmatig loop ik tegen deuren, vallen dingen op de grond terwijl ik ze net nog in mijn handen had  of denk ergens al te zijn terwijl de hele weg nog moet worden afgelegd.  Mijn gedachten gaan veel te snel voor de zwaartekracht. Dit  zijn nog maar enkele  voorbeelden maar zo kan ik er tallozen noemen. We liggen dan ook vaak in de clinch de zwaartekracht en ik want van nature ben ik een ongeduldig mens en dat staat de zwaartekracht niet toe. Dat botst dus nog al eens.

    Lees meer >> | 1397 keer bekeken

  • Meer blogs >>